Kamelen Ali var ikke en del af statens elefanthandel

Statsminister Mette Frederiksen morede sig i oktober på Folketingets talerstol – til verdensomspændende bifald – over en historie, som ganske enkelt ikke var sand: Staten købte ikke kamelen Ali sammen med elefanterne. Tværtimod var staten helt uinteresseret i, hvad der skulle ske med ham.

Det var heller ikke sandt, da hun før nytår i DR’s ‘Året der gik’-show fortalte, at hun var blevet narret til at tro, at en kamel og en elefant var venner, hvad de ifølge hende ikke var.

Men de to dyr var sammen nærmest døgnet rundt i flere år. De delte stald, fold, transportvogn, manege. Og cirkus havde håbet, de kunne blive sammen.

Det har været helt overladt til cirkus at finde en fremtid for kamelen. Han bor nu hos Dronningmølle Æsel- og Kameludlejning, der også kan følges på Facebook. Han ser ud til at have det godt og nyde sit otium. Men det er ikke takket være Mette Frederiksens eller statens indsats.

Det viser en aktindsigt hos Miljø- og Fødevareministeriet, som stod for handlen med elefanterne.

Uddrag af aktindsigt hos Miljø- og Fødevareministeriet

Således fortalte TV2-Øst i Nyhederne den 9.10.19 om venskabet de to dyr imellem.

“Det ville være forkert at adskille Ramboline og Ali, og derfor fik vi faktisk Ali med”, sagde Mette Frederiksen fra Folketingets talerstol.

“Men virkeligheden er en anden. Staten har nemlig kun købt Ramboline”, skrev TV2-Øst senere.

Statsministerens morsomme fortælling har givet anledning til mange misforståelser. For eksempel skrev tidligere chefredaktør, aktuelt medlem af DR’s bestyrelse, Arne Mariager, nedenstående.

Arne Mariagers kommentar i Jyllands-Posten 14.5.20

Men det er ikke generelt de danske skatteborgere, der er blevet medejere af den tidligere cirkuskamel. De er heller ikke medejere af elefanterne, for dem har staten foræret til Knuthenborg Safaripark, som nu ejer dem.

Spread the word - Del artiklen

You may also like...